Sposób przygotowania:
Roladki z młodą kapustą i pomidorem
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą zmiękczającą, pieprzem i chili mixem. Zostawić na 20 minut. W rondelku zagotować wodę, posolić i wrzucić pokrojoną kapustę. Gotować 2 minuty następnie odcedzić i wystudzić. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do kapusty, doprawić do smaku i wymieszać. Na każdy płat karkówki nałożyć porcję nadzienia, zwinąć w rolady. Następnie zawinąć szczelnie w folię spożywczą, końce mocno związać. Do garnka wlać tyle wody, aby zakryła roladki. Zagotować i od zagotowania gotować 20 minut. Po ugotowaniu ostrożnie wyjąć je z folii. Jajka rozmieszać z odrobiną soli i pieprzu. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w jajku i ponownie opanierować bułką tartą. Roladki smażyć z każdej strony aż bułka się zrumieni. Podawać z dowolnymi dodatkami.
kołczu
msewka
marietta
jaNina
gosia56
zewa
robaczek