mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Roladki z nadzieniem pietruszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Fajny sposób na przemycenie pietruszki. Nadzienie jest bardzo dobre.Trochę mi zostało, podsmażyłam je na patelni i było pyszne. A to tylko pietruszka. Roladki nie muszą być nudne, i nie potrzeba wielu składników. Moja rodzina była zachwycona.

Roladki z nadzieniem pietruszkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z nadzieniem pietruszkowym

 

  • 2 piersi z kurczaka duże

 

  • 2 szklanki natki pietruszki posiekanej

 

  • 1,5 sztuki bułki czerstwej

 

 

 

  • 2 żółtka

 

  • sól, pieprz do smaku

 

 

  • przyprawa do kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Roladki z nadzieniem pietruszkowym
Bułki namaczam w mleku, i mocno odciskam w rękach albo na sitku. Piersi z kurczaka nacinam wzdłuż żeby uzyskać duży płat mięsa. Delikatnie rozbijam, ale nie za mocno.Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do kurczaka. Masło ucieram, dodaję bułkę odciśniętą i mieszam, oraz żółtka. Białko ubijam na pianę i dodaję do farszu. Mieszam, doprawiam,solą, pieprzem, dodaje natkę pietruszki posiekaną.Na filet układam połowę farszu. spinam szpilkami i związuję nitką wokoło. Podsmażam z każdej strony na maśle klarowanym, żeby roladki zarumieniły się. Następie przekładam na blaszkę i piekę 45 minut temp 200 stopni. Po upieczeniu kroję na plastry.
Roladki z nadzieniem pietruszkowym
bułka namoczona w mleku dodana do utartego miasta
Roladki z nadzieniem pietruszkowym
farsz z ubitej piany białek z bułka i pietruszką natką
Roladki z nadzieniem pietruszkowym
farsz uklożony na rozbitej piersi z kurczaka
Roladki z nadzieniem pietruszkowym
roladki upieczone w piekarniku wcześniej podsmażone