Sposób przygotowania:
Mięsne roladki z parówką i kapustą
Liście kapusty myjemy , po czym wrzucamy je na kilka chwil do wrzątku, aby się sparzyły. Odsączamy je.
Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łaczymy ją z mięsem mielonym oraz drobniuteńko posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie.
Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy placki. Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty, na to zaś parówkę. Za pomocą folii zwijamy mięso, tak aby utworzyły się roladki. Staramy się by mięso pokryło całą parówkę, jednak jeśli się nam nie uda - potrawa straci tylko odrobinę na efekcie wizualnym.
Smażymy roladki z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru.
Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łaczymy ją z mięsem mielonym oraz drobniuteńko posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie.
Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy placki. Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty, na to zaś parówkę. Za pomocą folii zwijamy mięso, tak aby utworzyły się roladki. Staramy się by mięso pokryło całą parówkę, jednak jeśli się nam nie uda - potrawa straci tylko odrobinę na efekcie wizualnym.
Smażymy roladki z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru.
edytaha
marietta