Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Roladki z serem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne roladki drobiowe z nadzieniem serowym.

Roladki z serem żółtym

Składniki:

Roladki z serem żółtym

 

  • 70-80 dag pierś z kurczaka,
  • 15 dag ser żółty,
  • 2 sztuki jajka,
  • przyprawa do mięsa Prymat,
  • Sól,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 szklanka bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z serem żółtym
Pierś z kurczaka należy pokroić w plasterki i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Natrzeć je przyprawą do mięsa z obu stron, na stronie, która po zwinięciu będzie w środku bardziej. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zawijać w ruloniki, układać je na środku każdego z plastrów piersi i zwijać. Spinać wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Po usmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15- 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni.