Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne roladki wypełnione serem żółtym i kawałkami marynowanej papryki czerwonej są przepyszne w smaku.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową
Umyte plastry schabu cienko rozbić. Oprószyć do smaku przyprawami. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera. Paprykę pokroić w paseczki, ułożyć na serze. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Na patelnię ułożyć mięso. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podlać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku i podawać.
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową
Rozbite plastry schabu oprószyć przyprawami.
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową
Na schabie ułożyć plastry sera i paprykę konserwową.
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową
Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową
Roladki obsmażyć na mocno rogrzanym tłuszczu.