A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Roladki z serkiem topionym

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

bardzo smaczne danie,nawet dla wybrednych gości,podajemy gorące bezpośrednio po przygotowaniu

Roladki z serkiem topionym

Składniki:

Roladki z serkiem topionym

 

  • 1 duża pierś kurczaka
  • 1 serek topiony
  • vegeta
  • przyprawa Knorr do mięsa
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko
  • tłuszcz do smażenia
  • warzywa do "jadalnej dekoracji"

Sposób przygotowania:

Roladki z serkiem topionym
Podwójną pierś kroimy na 2 połowy i przecinamy na cienkie kotleciki.Zafoliujmy deskę i tłuczek,tak zabezpieczonymi przyrządami rozbijamy delikatnie mięsko.Jedną stronę mięsa posypujemy przyprawą Knorr,a drugą vegetą.Kawałeczki serka topionego układamy na szerszym brzegu fileta i zwijamy,pilnując,aby cały serek był zawinięty.Tak przygotowane roladki,panierujemy po kolei w mące,jajku i tartej bułce.Smżymy na lekko brązowy kolor.Podajemy z surówką i gotowanymi ziemniakami.
SMACZNEGO.