Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z suszonymi śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z mięsa wieprzowego z suszonymi śliwkami, smażone na maśle, duszone w wytrawnym winie są wspaniałe.

Roladki z suszonymi śliwkami

Składniki:

Roladki z suszonymi śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z suszonymi śliwkami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 9-10 równych porcji. Zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Na każdy kawałek przyprawionego mięsa ułożyć 2-3 suszone śliwki, zwinąć w rulon, zawiązać nitką kuchenną. Lekko zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Przełożyć do rondla, dodać pokrojony w kostkę boczek, wlać wino i odrobinę wody, dusić pod przykryciem do miękkości.