Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Roladki z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne domowe roladki z szynki

Roladki z szynki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z szynki

 

  • szynka plastry 4 sztuki dość grube
  • sól
  • pieprz
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • musztarda
  • 4 plastry boczku
  • mąka 1 łyżka czubata
  • maggi do smaku
  • olej 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki
Mięso myjemy, rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą i układamy boczek, ogórek oraz po cząstce cebuli - całość zawijamy w roladę i związujemy nićmi. Przekładamy do rondla i opiekamy na 2 łyżkach oleju, zalewamy wodą do 3/4 wysokości i gotujemy pod przykryciem około 90 minut, powstały sosik zagęszczamy mąką i doprawiamy maggi pieprzem i solą.
Roladki z szynki
Roladki przygotowujemy już razem z sosikiem

Tagi:

szynka