Roladki z tilapii

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polecamy roladki rybne z żółtym serem i czosnkiem podawane z ryżem

Roladki z tilapii

Składniki:

Roladki z tilapii

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z tilapii
Prosty i efektowny sposób na rybę. A jeśli ser żółty zastąpimy czymś mniej tłustym, robi nam się całkiem dietetycznie :)



Porcja dla dwóch osób. Filety po umyciu osusz, przekrój wzdłuż (w miejscu załamania) i przypraw solą i pieprzem. Grubsze kawałki ryby, które ciężko zwinąć sfiletuj aby były cieńsze. Czosnek pokrój w plasterki, ser w paseczki (takiej długości aby za bardzo nie wystawały z roladek). Zawiń paseczek sera i kilka plasterków czosnku w każdy kawałek tilapii i przekłuj wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wlej tyle wody ile potrzeba, żeby pokryć dno. Tak przygotowaną rybę skrop sokiem z połowy cytryny i pod przykryciem włóż do piekarnika rozgrzanego do ok 170 st na ok 20 min. Pod koniec możesz zdjąć przykrycie i podwyższyć temperaturę. Ja podałam roladki z ryżem i sosem pomidorowym domowej roboty.

Tagi:

tilapia sery ser