madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Roladki z udek faszerowane kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przyszedł czas na złoto lasu czyli kurki tym razem jako nadzienie otulone delikatnym mięskiem z udka kurczaka.

Roladki z udek faszerowane kurkami

Składniki:

Roladki z udek faszerowane kurkami

Mięso

Farsz

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z udek faszerowane kurkami

Przygotowanie mięsa

Roladki z udek faszerowane kurkami
Rozbite mięso przyprawiamy do smaku sola i pieprzem

Udka z kurczaka myjemy i osuszamy a następnie usuwamy kości. Rozbijamy na cienkie plastry od wewnętrznej strony aby nie uszkodzić skóry i przyprawiamy do smaku sola i mielonym czarnym pieprzem.

Farsz

Roladki z udek faszerowane kurkami
Kurki podsmażamy razem z cebulą na maśle

Oczyszczone grzyby podsmażamy przez krótka chwilę na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Przyprawiamy do smaku.

Zwijanie

Roladki z udek faszerowane kurkami
Układamy farsz grzybowy i zwijamy roladki

Na każdym plastrze mięsa układamy trochę farszu i zwijamy roladki.

Smażenie

Roladki z udek faszerowane kurkami
Roladki obsmażamy z każdej strony na rumiano

Zwinięte roladki obsmażamy z każdej strony na rumiany kolor. Ja na końcu podlewam trochę wodą , a następnie na małym ogniu kilkanaście minut aby mięso było miękkie i nie wysuszone.