Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki ze schabu admirałki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki bardzo smaczne za schabu z aromatycznymi pieczarkami i cebulką, panierowane w chrupiącej bułce tartej.

Roladki ze schabu admirałki

Składniki:

Roladki ze schabu admirałki

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu admirałki

ETAP 1:

Roladki ze schabu  Admirałki

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z grzybami.
5. Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia.
6. Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa.

ETAP 2:

Roladki ze schabu  Admirałki

7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

9. Roladki gotowe.
10. Smacznego