Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu z pieczarkami
PRZYGOTOWANIE SCHABU: Plastry schabu rozbijamy tak jak do kotletów schabowych. Smarujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na bok. PRZYGOTOWANIE FARSZU PIECZARKOWEGO: Cebule i pieczarki kroimy na drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na rozgrzanej łyżce oliwy. Do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki (lekko solimy) i smażymy, aż pieczarki "puszczą" wodę. Do pieczarek pod koniec smażenia dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. PRZYGOTOWANIE ROLADKI Na rozbitym kotlecie rozsmarowujemy masę z pieczarek i zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. Roladki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie, na dużym ogniu z wszystkich stron. Następnie dodajemy pół szklanki wody i całość dusimy na małym ogniu przez 50 minut. Pod koniec duszenia do sosu dodajemy sok z cytryny, śmietanę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. * ja takie roladki podałam z fasolką i ziemniakami ugotowanymi ma parze.