Gosia85

Gosia85

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Roladki ze schabu z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne roladki ze schabu z pieczarkami to fajny pomysł na obiad :)

Roladki ze schabu z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze schabu z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu z pieczarkami
PRZYGOTOWANIE SCHABU: Plastry schabu rozbijamy tak jak do kotletów schabowych. Smarujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na bok. PRZYGOTOWANIE FARSZU PIECZARKOWEGO: Cebule i pieczarki kroimy na drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na rozgrzanej łyżce oliwy. Do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki (lekko solimy) i smażymy, aż pieczarki "puszczą" wodę. Do pieczarek pod koniec smażenia dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. PRZYGOTOWANIE ROLADKI Na rozbitym kotlecie rozsmarowujemy masę z pieczarek i zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. Roladki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie, na dużym ogniu z wszystkich stron. Następnie dodajemy pół szklanki wody i całość dusimy na małym ogniu przez 50 minut. Pod koniec duszenia do sosu dodajemy sok z cytryny, śmietanę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. * ja takie roladki podałam z fasolką i ziemniakami ugotowanymi ma parze.
Roladki ze schabu z pieczarkami
Kroimy pieczarki i cebulę na drobną kostkę
Roladki ze schabu z pieczarkami
Cebulę podsmażamy a następnie dodajemy pieczarki
Roladki ze schabu z pieczarkami
Na rozbite mięsko nakładamy farsz i zwijamy w roladki
Roladki ze schabu z pieczarkami
Roladki smażymy a następnie dusimy, pod koniec duszenia dodajemy cytrynę, śmietanę i przyprawy

Tagi:

schab