Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu z suszonymi grzybami
Grzyby namoczyć w szklance wody i potem ugotować . Mięso rozklepać tłuczkiem do mięsa i posypać solą i pieprzem. Cebule bardzo drobno pokroić i usmażyć na rumiano na łyżce oleju .Grzyby wyjąc z wywaru i drobniutko pokroić . Zmieszać z cebulą i doprawić solą i pieprzem .Na kotlety rozsmarować farsz .Zwinąć roladki i spiąć szpilkami do mięsa .Posypać po wierzchu mieloną papryka i oprószyć mąką .Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć roladki na rumiano. Przełożyć do garnuszka. Zalać wywarem z grzybów i woda tak by były zakryte . Dusić ok. 30 minut aż roladki będą miękkie .Zagęścić sos mąką . Doprawić maggi .Podawać z kaszą .