Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki ze schabu z szynką i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne roladki zapiekane w piekarniku z szynką i serem.

Roladki ze schabu z szynką i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki ze schabu z szynką i serem

 

  • 4 plastry schabu
  • 4 plastry szynki
  • 8 plastrów sera żółtego
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • oliwa
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu z szynką i serem
Umyty i osuszony schab rozbić. Natrzeć kucharkiem, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster szynki i 2 plastry żółtego sera. Zwinąć roladki. Roladki i naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około godziny. Podawać z ziemniaczkami i np. ogórkiem.
Roladki ze schabu z szynką i serem
Na rozbitym mięsie układać plastry szynki i sera.
Roladki ze schabu z szynką i serem
Zwinąć roladki i wysmarować je z każdej strony oliwą.
Roladki ze schabu z szynką i serem
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.