goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki ze śledzi z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Śledzie rolujemy, układamy na półmisku i na wierzchu zwiniętych roladek układamy farsz jarzynowy. Podajemy.

Roladki ze śledzi z warzywami

Składniki:

Roladki ze śledzi z warzywami

 

  • ledzie 7 filetów
  • pietruszka 1 sztuka
  • seler 1/2 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • por 1 sztuka
  • olej 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • musztarda 1 łyżeczka
  • rosół 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Roladki ze śledzi z warzywami
Warzywa obieramy, oczyszczamy. Kroimy w paseczki, por w kawałki. Cebulę siekamy. Na oleju podduszamy cebulę, następnie dodajemy do niej pozostałe jarzyny i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu warzywa podlewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy musztardę, mieszamy i całość studzimy.