Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Rolady schabowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Tradycyjne,pyszne zraziki

Rolady schabowe

Składniki:

Rolady schabowe

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 duża cebula
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 130 g boczku wędzonego
  • 2 marchewki
  • 1 słoiczek musztardy sarepskiej(185 g)
  • kostka rosołowa
  • smalec
  • mąka
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Rolady schabowe
Umyty,osuszony schab pokroić w niezbyt grube plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Oprószyć solą i pieprzem.Marchewki ugotować z kostką rosołową(al dente).Odcedzić.Na każdym płacie mięsa rozsmarować sporą łyżeczkę musztardy.Boczek wędzony,ogórki,marchewki kroimy w słupka.Cebulę w piórka.rozłożyć na mięsie i zwijać w rolady,po czym spiąć wykałaczkami.Obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym smalcu.Tłuszcz wylać.Podlać wodą i dusić,aż mięso będzie miękkie.Sosik zagęścić mąką.Podawać z ziemniakami.

Tagi:

beza schab bezy