Sposób przygotowania:
Rolady schabowe Eli z jeżynamiprzygotowanie rolad
Kotlety schabowe naciąć na pół, ale nie do końca. Rozłożone kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.,
przygotowanie rolad cd
Cebulę obrać z łupinek, pokroić w drobną kostkę i rozłożyć na mięsie.
przygotowanie rolad cd
Jeżyny opłukać, obrać z ogonków osuszyć i rozłożyć na mięsie..
przygotowanie rolad cd
Mięso ciasno zwinąć i obwiązać nićmi kuchennymi.
przygotowanie czosnku i cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
duszenie rolad
W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
duszenie rolad cd
Do rolad dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i przez chwilę smażyć. Mięso podlać wodą i dusić aż będzie miękkie. Co jakiś czas podlewać wodą. Miękkie rolady wyjąć z rondla i odwinąć z nici. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Smacznego!
gusia1000