BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1383]

Rolady wieprzowe z ogórkiem kiszonym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam szybkie , smaczne i bardzo sycące rolady wieprzowe z różnymi dodatkami. Rolady smakują zarówno małym i dużym smakoszom.

Rolady wieprzowe z ogórkiem kiszonym

Składniki:

Rolady wieprzowe z ogórkiem kiszonym

 

  • mięso wieprzowe około 600 g,
  • musztarda,
  • sól i pieprz świeżo mielony,
  • cebula 1 szt duża,
  • ogórki kiszone 2,
  • boczek wędzony 200 g,
  • kiełbasa śląska lub toruńska 2 kawałki,
  • masło klarowne do smażenia 3 łyżki,

Sposób przygotowania:

Rolady wieprzowe z ogórkiem kiszonym
Kiełbasę, boczek wędzony i ogórki pokroić w słupki.

Cebule obrać i pokroić w kostkę.

Opłukane, osuszone mięso kroimy w plastry, rozbijamy cienko.

Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smarujemy musztardą.

Nakładamy pokrojone w słupki kiełbasę,ogórek kiszony, boczek wędzony oraz pokrojoną cebule.

Całości dość ciasno zwijamy w roladę, obwiązujemy nitką kuchenną.

Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do miękkości i przypieczenia rolad.

Podlewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia.