Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronu, mięsa mielonego i pieczarek
Zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać plasterki pieczarek i przesmażyć nie rumieniąc, po czym odparować.
Na suchej patelni przesmażyć mieloną wieprzowinę. Do ugotowanego makaronu dodać pieczarki z cebulą, mięso i starty grubo żółty ser. Wymieszać z posiekaną zieleniną.
Roztrzepać z przyprawami jajka, zalać makaron.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w grube plasterki. Ułożyć składniki do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą - ugnieść, a wierzch obłożyć plastrami pomidorów. Naczynie nakryć pokrywką lub alu-folią.
Zapiekać 70-80 minut w piekarniku nagrzanym do 160*C - na kilkanaście minut przed zakończeniem odkryć i lekko zrumienić wierzch.
Na suchej patelni przesmażyć mieloną wieprzowinę. Do ugotowanego makaronu dodać pieczarki z cebulą, mięso i starty grubo żółty ser. Wymieszać z posiekaną zieleniną.
Roztrzepać z przyprawami jajka, zalać makaron.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w grube plasterki. Ułożyć składniki do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą - ugnieść, a wierzch obłożyć plastrami pomidorów. Naczynie nakryć pokrywką lub alu-folią.
Zapiekać 70-80 minut w piekarniku nagrzanym do 160*C - na kilkanaście minut przed zakończeniem odkryć i lekko zrumienić wierzch.