katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Rolady z papryką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne rolady z dodatkiem warzyw a także z czosnkową nutką są smacznym dodatkiem do świątecznego obiadu.

 Rolady z papryką i ogórkiem

Składniki:

Rolady z papryką i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Rolady z papryką i ogórkiem
Czosnek obieramy,drobno kroimy i rozcieramy ze solą. Plastry mięsa lekko rozbijamy, nacieramy solą z czosnkiem i oprószamy pieprzem. Papryki oczyszczamy i kroimy w słupki. Ogórki małe kroimy na połowy a duże na cztery części. Na każdy plaster przygotowanego mięsa nakładamy boczek, papryki i ogórek. Zwijamy roladki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy przygotowane roladki. Skrapiamy je olejem i obsypujemy cebulą. Można odrobinę podlać wodą. Przykrywamy naczynie. Można przykryć folią aluminiową. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Odkrywamy i pieczemy do miękkości ok 20 min.Sprawdzamy jednak miękkość roladek gdyż każdy piekarnik piecze inaczej.