Sposób przygotowania:
Rolady z szynką, serem i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić na duży płat, uważając, aby nie porobić dziur. Następnie każdy płat oprószyć solą oraz pieprzem, a następnie posmarować musztardą.
Na każdym płacie rozłożyć plaster sera żółtego, plaster szynki oraz kawałki pomidorów suszonych. Zwinąć boki do środka i zawinąć ciasno w roladę.
Każdą roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku, następnie panierować w bułce tartej. Gotowe rolady smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Podawać do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska na spotkaniach rodzinnych i nie tylko.
Smacznego.
Na każdym płacie rozłożyć plaster sera żółtego, plaster szynki oraz kawałki pomidorów suszonych. Zwinąć boki do środka i zawinąć ciasno w roladę.
Każdą roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku, następnie panierować w bułce tartej. Gotowe rolady smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Podawać do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska na spotkaniach rodzinnych i nie tylko.
Smacznego.