Sposób przygotowania:
Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkamiPrzygotowanie mięsa
1.
Boczek umyć, osuszyć. Rozkroić wzdłuż i rozbić. Natrzeć olejem , solą i pieprzem. Zostawić w lodówce na ok 30 min.
Przygotowanie farszu
2.
Na oleju zeszklić cebulę. Dodać podgrzybki i dusić ok 15 min. Dodać łyżkę masła i wbić jajka. Zrobić jajecznicę. Dodać sól i pieprz. Wystudzić.
Faszerowanie mięsa, pieczenie
3.
Na boczku rozłożyć jajecznicę i zrolować mięso. Posypać delikatnie kolendrą i wmasować. Włożyć do żaroodpornego naczynia podwijając końcówkę mięsa. Pieczenie 180 stopni ok 1.5 godz. Wystudzić i pokroić na plastry. Smacznego.