Milycooking

Milycooking

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Rollsy z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dziś w mojej propozycji rollsy z ciasta francuskiego, które idealnie pasują jako przystawka na spotkanie ze znajomymi jak i na obiad podawane z sosem

Rollsy z ciasta francuskiego

Składniki:

Rollsy z ciasta francuskiego

 

  • 1 szt ( 375 g ) ciasta francuskiego
  • 200 g cebuli
  • 300 g boczku wędzonego w plastrach
  • 160 g sera żółtego
  • 200 g serka śmietankowego kanapkowego
  • 15 g czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rollsy z ciasta francuskiego

#1

Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce oo grubych oczkach.

#2

Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, gdy się zarumieni ściągamy go a na tej samej patelni podsmażamy czosnek z cebulą. W między czasie mieszamy ze sobą ser żółty i kanapkowy.

#3

Gdy cebula z czosnkiem się podsmaży dodajemy ją do pomieszanych serów razem z boczkiem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki na jedną masę (w tym momencie również przyprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania).

#4

Gdy masę mamy gotową rozkładamy ją równomiernie na cieście francuskim i zwijamy w rulon. Następnie dzielimy na równe części ( mi wyszło 16 ) układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez około 20 minut. I gotowe.

Smacznego !!