jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Rolsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki wołowe nadziewane mielonym farszem z boczku, cebuli i ogórków:)

Rolsy

Składniki:

Rolsy

 

  • mięso wołowe na roladki (około 6 plastrów)
  • 1 cebula
  • około 25 dag boczku
  • około 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 kromka chleba bez skórki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • około ½ szklanki bulionu

 

 

Sposób przygotowania:

Rolsy
Mięso rozbić na cienkie plastry i przyprawić solą i pieprzem. Cebulę, boczek, ogórki i chleb zmielić razem w maszynce i tak przygotowanym farszem nadziewać plastry mięsa i zwijać w roladki, spinając wykałaczkami lub obwiązując nicią kuchenną. Roladki smażyć na oleju, aż do zrumienienia, a później dusić na małym ogniu pod przykryciem,podlewając odrobiną bulionu, aż do miękkości.