szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Rosół na kościach z wędzonką i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rosół na kościach z wędzonką i jajkami

Rosół na kościach z wędzonką i jajkami

Składniki:

Rosół na kościach z wędzonką i jajkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół na kościach z wędzonką i jajkami
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić na połówki. Wędlinę drobno pokroić. Czosnek obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z solą. Włoszczyznę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa wraz z kościami włożyć do garnka, zalać wodą i gotować do otrzymania wywaru (warzywa powinny być miękkie) . Wywar przecedzić. Do tak przygotowanego wywaru dodać starty chrzan, czosnek, wędlin. Zabielić śmietaną z mąką. Zagotować i doprawić solą oraz pieprzem. Na talerzach ułożyć połówki jajek i zalać zupą.

Tagi:

jajko jajka