Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Rosół świąteczny

  • 18
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pyszny rosół! Najlepszy z domowym makaronem!

Rosół świąteczny

Składniki:

Rosół świąteczny

 

  • 1/4 kury rosołowej
  • 1 skrzydło z kaczki lub gęsi
  • 1 szyja z indyka
  • ok. 30 dag wołowiny z kością
  • 1 mały por
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1/2 przypieczonej cebuli
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 ziarenka ziela ang.
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Rosół świąteczny
Mięsa włożyć do garnka.Wlać 0k. 2,5l wody. Zagotować i dokładnie odszumować. Włożyć warzywa.Posolić, włożyć przyprawy. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięs. Mięso wyjąć.Rosół przecedzić. Podawać z zieloną pietruszką i drobnym (najlepiej domowym) makaronem.