Sposób przygotowania:
Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką
Umytą dynię hokkaido zetrzeć na tarce o grubych oczkach, z umytych brukselek zdjąć brzydkie listki, jeśli brukselki są zbyt duże przekroić je na cztery części, marchewki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, ząbek czosnku obrać i pokroić w drobną kosteczkę ze szczyptą soli. Ziemniaka obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki, lubczyka oraz selera pokroić na drobno. Do garnka wlać litr wody i włożyć warzywa: potartą dynię , obraną brukselkę, pokrojoną cebulę oraz marchewkę, ziemniaka i korzeń pietruszki pokrojony w kostkę. Wlać łyżkę oleju słonecznikowego oraz dodać pokrojony czosnek. Osolić do smaku i gotować wszystko do miękkości, pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę warzywną oraz pół łyżeczki majeranku.