ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Aromatyczna oraz pożywna zupa wegańska z dyni, pietruszki, ziemniaka, brukselek, cebuli, czosnku z dodatkiem majeranku oraz lubczyka ogrodowego.

Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką

 

Sposób przygotowania:

Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką
Umytą dynię hokkaido zetrzeć na tarce o grubych oczkach, z umytych brukselek zdjąć brzydkie listki, jeśli brukselki są zbyt duże przekroić je na cztery części, marchewki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, ząbek czosnku obrać i pokroić w drobną kosteczkę ze szczyptą soli. Ziemniaka obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki, lubczyka oraz selera pokroić na drobno. Do garnka wlać litr wody i włożyć warzywa: potartą dynię , obraną brukselkę, pokrojoną cebulę oraz marchewkę, ziemniaka i korzeń pietruszki pokrojony w kostkę. Wlać łyżkę oleju słonecznikowego oraz dodać pokrojony czosnek. Osolić do smaku i gotować wszystko do miękkości, pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę warzywną oraz pół łyżeczki majeranku.
Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką
Z brukselki usuwamy brzydkie listki a marchewkę kroimy w kostkę.
Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką
dynię hokkaido trzemy na tarce o grubych oczkach ja użyłam mrożonej
Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką
Pietruszkę kroimy w kostę a natkę na drobno.
Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką
Wazrywa wkładamy do garnka i wlewamy litr wody.