zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 714]

Zupa -gulasz ziemniaczany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka ziemniaczanka, to smak dzieciństwa, mama często nam ją gotowała. Kminkowa, aromatyczna, lekko pikantna. Polecam :)

Zupa -gulasz ziemniaczany Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupa -gulasz ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Zupa -gulasz ziemniaczany
Warzywa należy obrać i umyć, odpowiednio pokroić. Marchew, seler i pietruszkę, na mniejsze kawałki, ziemniaki na większe ( szybciej się gotują)

W garnku roztapiam smalec, dodaję pokrojony boczek i cebulę, mieszam i podsmażam. Następnie dodaję pokrojone warzywa, całość duszę chwilkę, warzywa puszczą wodę i zmienia ciut kolor, trzeba mieszać aby się nie przypaliły.

Teraz dodaję przyprawy, jeszcze chwileczkę duszę i zalewam całość gorącą wodą. 

Gotuję do miękkości, na koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem, solą i jeśli trzeba mielonym kminkiem.

Zupa doskonale smakuje z pajdą wiejskiego chleba!
Zupa -gulasz ziemniaczany
Warzywa należy obrać i umyć, odpowiednio pokroić. Marchew, seler i pietruszkę, na mniejsze kawałki, ziemniaki na większe
Zupa -gulasz ziemniaczany
przygotowane przyprawy, ilość wg własnego smaku
Zupa -gulasz ziemniaczany
W garnku roztapiam smalec, dodaję pokrojony boczek i cebulę, mieszam i podsmażam.
Zupa -gulasz ziemniaczany
Następnie dodaję pokrojone warzywa, całość duszę chwilkę
Zupa -gulasz ziemniaczany
Teraz dodaję przyprawy
Zupa -gulasz ziemniaczany
jeszcze chwileczkę duszę
Zupa -gulasz ziemniaczany
i zalewam całość gorącą wodą.