Sposób przygotowania:
Zupa -gulasz ziemniaczany
Warzywa należy obrać i umyć, odpowiednio pokroić. Marchew, seler i pietruszkę, na mniejsze kawałki, ziemniaki na większe ( szybciej się gotują)
W garnku roztapiam smalec, dodaję pokrojony boczek i cebulę, mieszam i podsmażam. Następnie dodaję pokrojone warzywa, całość duszę chwilkę, warzywa puszczą wodę i zmienia ciut kolor, trzeba mieszać aby się nie przypaliły.
Teraz dodaję przyprawy, jeszcze chwileczkę duszę i zalewam całość gorącą wodą.
Gotuję do miękkości, na koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem, solą i jeśli trzeba mielonym kminkiem.
Zupa doskonale smakuje z pajdą wiejskiego chleba!
W garnku roztapiam smalec, dodaję pokrojony boczek i cebulę, mieszam i podsmażam. Następnie dodaję pokrojone warzywa, całość duszę chwilkę, warzywa puszczą wodę i zmienia ciut kolor, trzeba mieszać aby się nie przypaliły.
Teraz dodaję przyprawy, jeszcze chwileczkę duszę i zalewam całość gorącą wodą.
Gotuję do miękkości, na koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem, solą i jeśli trzeba mielonym kminkiem.
Zupa doskonale smakuje z pajdą wiejskiego chleba!
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Smacznego Bożenko :)