Sposób przygotowania:
Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowymprzygotowanie składników

Cukinie umyć i odciąć końcówki. Pokroić w kostkę cukinie razem ze skórką.
przygotowanie składników cd

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Marchewki, pietruszki i seler z rosołu pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
przygotowanie zupy

Rosół zagotować w dużym garnku. Do rosołu dodać cukinię i ziemniaki. Gotować zupę aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodać pokrojone jarzyny i zagotować.
Śmietanę wlać do garnka, dodać mąkę i wymieszać, żeby nie było grudek. Śmietanę zahartować wrzącą zupą. Wlać śmietanę do zupy i zagotować.
przygotowanie zupy cd

Do zupy dodać natkę pietruszki i koperek. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i maggi. Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję. Gotowałam mięso kurczaka do słoików i został mi esencjonalny rosół, więc go wykorzystałam do zupy.