eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Po gotowaniu mięsa kurczaka został mi esencjonalny rosół. Więc ugotowałam na nim zupę z cukinii. Wykorzystałam też jarzyny z rosołu. Pokroiłam je w kostkę i pod koniec dodałam do zupy.

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym

Składniki:

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym

rosół i jarzyny

  • 3 litry esencjonalnego rosołu z gotowania mięsa z kurczaków do słoików
  • gotowane marchewki, pietruszki i seler z rosołu

pozostałe warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym

przygotowanie składników

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym
Umyte cukinie pokroić w kostkę razem ze skórką.

Cukinie umyć i odciąć końcówki. Pokroić w kostkę cukinie razem ze skórką.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym
Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w kostkę.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym
Jarzyny z gotowania rosołu pokroić w kostkę.

Marchewki, pietruszki i seler z rosołu pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym
Opłukaną i osuszoną zieleninę posiekać.

Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.

przygotowanie zupy

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym

Rosół zagotować w dużym garnku. Do rosołu dodać cukinię i ziemniaki. Gotować zupę aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodać pokrojone jarzyny i zagotować.

Śmietanę wlać do garnka, dodać mąkę i wymieszać, żeby nie było grudek. Śmietanę zahartować wrzącą zupą. Wlać śmietanę do zupy i zagotować.

przygotowanie zupy cd

Zupa Eli z cukinii na rosole drobiowym

Do zupy dodać natkę pietruszki i koperek. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i maggi. Smacznego!