dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa koperkowa z pulpecikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna zupa koperkowa z mięsnymi kulkami. Jest pożywna, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Zupa koperkowa z pulpecikami

Składniki:

Zupa koperkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z pulpecikami

Krok 1

Zupa koperkowa z pulpecikami
Pulpeciki obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

Do mięsa dodajemy jajko, otręby, sól i pieprz oraz odrobinę bułki tartej. Mieszamy i formujemy małe pulpety. Obsmażamy z każdej strony i przekładamy dobrze miski wyłożonej ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Zupa koperkowa z pulpecikami
Pokrojoną włoszczyznę smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Na rozgrzanej oliwie szklimy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojony czosnek, marchew i seler. Całość chwilę smażymy.

Krok 3

Zupa koperkowa z pulpecikami
Do zupy dodajemy pozostałe składniki i gotujemy do miękkości warzyw.

Warzywa zalewamy wodą. Przyprawiamy do do smaku. Chwilę gotujemy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pulpety.

Gotujemy do miękkości. Na koniec wlewamy śmietanę wymieszaną z posiekanym koperkiem i całość chwilę podgrzewamy. Smacznego!