frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Dyniowa - krem z cukinią i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem z samej dyni nie każdy lubi, dlatego ja domieszałem różnych składników aby wzbogacić smak tej zupy kremowej.

Dyniowa - krem z cukinią i papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Dyniowa - krem z cukinią i papryką

 

Sposób przygotowania:

Dyniowa - krem z cukinią i papryką
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić na drobną kostkę. Marchewki i pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w kostkę lub na plasterki. Włożyć jarzyny do garnka, dolać wody lub wywaru z jarzyn lub rosół przygotowany wcześniej i dodać pokrojone ziemniaki. Gotować na wolnym ogniu, posolić lekko. Dodać po chwili pokojoną cukinię i paprykę w kostkę. Pogotować 5 minut i dołożyć pokrojony w kostkę miąższ z dyni.

Gotować na wolnym ogniu do miękkości składników. Przyprawić do smaku ziołami i pieprzem.

Zmiksować i dołożyć świeżego imbiru startego na tarce, curry w proszku.

Zagotować i posypać natką, podawać z kleksem śmietany.
Dyniowa - krem z cukinią i papryką
ziemniaki obrać i opłukać ,pokroić w kostkę
Dyniowa - krem z cukinią i papryką
Włożyć do garnka ziemniaki i jarzyny, wlać wody
Dyniowa - krem z cukinią i papryką
Dołożyć paprykę czerwoną pokrojona w kostke i gotować na małym płomieniu
Dyniowa - krem z cukinią i papryką
Włożyć pokrojoną w kostkę dynię i przyprawić ziłami i solą. gotować jeszcze chwilę
Dyniowa - krem z cukinią i papryką
Całość zmiksować i przyprawić do smaku, dodać natkę

Tagi:

zupa krem zupa