Sposób przygotowania:
Dyniowa - krem z cukinią i papryką
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić na drobną kostkę. Marchewki i pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w kostkę lub na plasterki. Włożyć jarzyny do garnka, dolać wody lub wywaru z jarzyn lub rosół przygotowany wcześniej i dodać pokrojone ziemniaki. Gotować na wolnym ogniu, posolić lekko. Dodać po chwili pokojoną cukinię i paprykę w kostkę. Pogotować 5 minut i dołożyć pokrojony w kostkę miąższ z dyni.
Gotować na wolnym ogniu do miękkości składników. Przyprawić do smaku ziołami i pieprzem.
Zmiksować i dołożyć świeżego imbiru startego na tarce, curry w proszku.
Zagotować i posypać natką, podawać z kleksem śmietany.
Gotować na wolnym ogniu do miękkości składników. Przyprawić do smaku ziołami i pieprzem.
Zmiksować i dołożyć świeżego imbiru startego na tarce, curry w proszku.
Zagotować i posypać natką, podawać z kleksem śmietany.
frank55