SUPERPRZEPIS

Rosół z czterech mięs

  • Madija
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Rosół z czterech mięs

wspaniały domowy rosół...

Składniki:

Rosół z czterech mięs

 

  • 2 udka z kurczaka
  • Szyjka z indyka
  • 25 dkg kości wieprzowej
  • 25 mięsa wolowego rosołowego
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 liśc kapusty włoskiej
  • Peczek pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • 2,5 l wody

 

Sposób przygotowania:

Rosół z czterech mięs
Wszystkie rodzaje mięsa dokładnie opłukac i włożyć do garnka. Zalac wodą. Zagotować i gdy zacznie wrzeć zmniejszyc na mały ogień. Lekko posolić. Nastepnie należy zebrać wytworzone tzn. szumy. Włożyć marchewkę, korzeń pietruszki, kapustę i lubczyk. Rosół należy gotowac długo na małym ogniu. Doprawic do smaku. W razie potrzeby należy jeszcze raz zebrać szumy. Gdy rosół będzie gotowy wyjmujemy z niego mięsa i w razie potrzeby można jeszcze przecedzić go przez sito przed podaniem na talerze. Marchewkę należy wyłowić i pociąc na plasterki. Natke pietruszki opłukac i drobno posiekać. Najlepiej podawać z makaronem.