iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Rosół z grochem wloskim.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Ja go uprościlam ale też wychodzi dobry.

Rosół z grochem wloskim.

Składniki:

Rosół z grochem wloskim.

 

  • 300g miesa na rosol
  • 1/4kury
  • 1/4kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 srednia pietruszka
  • 1/2 selera malego
  • 1/2 pora
  • ok 2 szklanek grochu wloskiego
  • sol,pieprz w ziarkach
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego

 

Sposób przygotowania:

Rosół z grochem wloskim.
Dzieñ wczesniej nalezy namoczyc groch wloski w zimnej wodzie na ok 12 godzin Mieso myjemy i wkladamy do garnka ,zalewamy woda.Gotujemy kiedy woda zaczyna wrzec,zmniejszamy gaz i gotujemy,zbieramy lyzka z oczkami,piane ktora wydzielilo mieso.Dodajemy groch wloski,warzywa obrane(ja dodaje w calosci),lisc laurowy,pieprz w ziarnkach,ziele angielskie.Przykrywamy i gotujemy ok 2 godzin az bedzie groch miekki.Mozna to robic w szybkowarze wtedy czas gotowania jest ok 50 min.

Tagi:

mięso groch