Sposób przygotowania:
Rosół z kurczaka z kluskami (Japonia)
Zalać kurczaka wodą i zagotować. Zebrać pianę, następnie dołożyć warzywa i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, następnie wyjąć mięso i warzywa.
Kluski:
wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. Bulion, jajko i sos sojowy wymieszać w misce, potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstała masa powinna mieć konsystencję ciasta na naleśniki. Doprawić zupę Sosem Sojowym Kikkoman, solą i czarnym pieprzem. Wkładać ciasto na kluski po pół łyżeczki do gotującego się rosołu. Kluski są gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię.
Podawać zupę posypaną pietruszką i koperkiem.
Kluski:
wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. Bulion, jajko i sos sojowy wymieszać w misce, potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstała masa powinna mieć konsystencję ciasta na naleśniki. Doprawić zupę Sosem Sojowym Kikkoman, solą i czarnym pieprzem. Wkładać ciasto na kluski po pół łyżeczki do gotującego się rosołu. Kluski są gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię.
Podawać zupę posypaną pietruszką i koperkiem.