gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Rosół z lanymi kluskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół z lanymi kluskami to świetna propozycja na zupę obiadową. Lekka, z dużą ilością warzyw. Polecam.

Rosół z lanymi kluskami

Składniki:

Rosół z lanymi kluskami

Rosół;

Kluski;

Sposób przygotowania:

Rosół z lanymi kluskami
Do garnka wlewamy 3 litry wody zagotowujemy.

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.

Kluseczki;

Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

Smacznego