marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rosołek chiński z dodatkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ugotować bulion na mięsie drobiowym z jarzynami i zatrzepać żółtkiem.Zrobić ozdobę "kwiatową" z marchewki i białka.Całość doprawić i podać.

Rosołek chiński z dodatkami.

Składniki:

Rosołek chiński z dodatkami.

 

  • 1 l.bulionu kurzego lub wołowego,
  • 2 udka kurczaka,
  • pędy bambusa,
  • paczka grzybów mung lub shitake,
  • 1 średnia marchewka,
  • 1 białko (ugotowane),
  • snacki,
  • sól, pieprz,
  • liść laurowy i ziele ang.

Sposób przygotowania:

Rosołek chiński z dodatkami.
Przyrządzić bulion drobiowy z jarzynami,dodać namoczone dzień wcześniej grzybki,marchewkę wyjąć i odsączyć,po czym pokrajać w kwiatek,tak samo zrobić z ugotowanym i ostudzonym białkiem. Potem znowu dodać do rosołu jako ozdobę"kwiatową"wraz z bambusem i pogotować,na koniec doprawić.Podawać w bulionetkach ze snackami.