Sposób przygotowania:
Rosołek z dodatkiem natki pietruszki i lubczyku
Jarzyny do rosołu obieramy i płuczemy.
Mięso na rosół dobrze płuczemy zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do zagotowania.
Zdejmujemy szumowiny wytworzone w trakcie gotowania, dodajemy obrane opłukane jarzyny, lubczyk i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz sól, pieprz i przyprawę uniwersalną ,gotujemy do miękkości mięsa.
Rosół przecedzamy przez sito do drugiego garnka, doprawiamy do smaku w razie potrzeby.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu przepłukujemy zimną wodą odsączamy na sicie a następnie nakładamy na talerze.
Zalewamy gorącym rosołem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Mięso na rosół dobrze płuczemy zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do zagotowania.
Zdejmujemy szumowiny wytworzone w trakcie gotowania, dodajemy obrane opłukane jarzyny, lubczyk i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz sól, pieprz i przyprawę uniwersalną ,gotujemy do miękkości mięsa.
Rosół przecedzamy przez sito do drugiego garnka, doprawiamy do smaku w razie potrzeby.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu przepłukujemy zimną wodą odsączamy na sicie a następnie nakładamy na talerze.
Zalewamy gorącym rosołem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
gusia1000