katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1590]

Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na zupę można wykorzystać pozostały rosół i mięso z rosołu a można ugorować rosołek i podać z pociętymi naleśnikami.

Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem  Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem

 

Sposób przygotowania:

Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem
Rosół stawiamy do gotowania i dodajemy obraną i pokrojoną marchew i przyprawy.

Mięso obrać z kości i trochę rozdrobnić.

Gdy rosół trochę się pogotuje dodać przygotowane mięso i doprawić do smaku.

Naleśniki zwinięte dość ciasno w rulony pokroić. Wyłożyć na talerze, posypać pokrojoną natką pietruszki i zalać gorącą zupą.
Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem
Usmażone naleśniki zwijamy dość ciasno w rulony.
Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem
marchew obieramy,myjemy i kroimy w plasterki.
Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem
do gotującego rosołu dodajemy marchew i przyprawy a następnie przygotowane mięso.
Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem
Naleśnikowe ruloniki kroimy i nakładamy na talerze i zalewamy zupą.
Rosołowa zupa z naleśnikowym makaronem
Gotowa już zupa z makaronem naleśnikowym.