Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rostbef pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rostbef pieczony: Umyty i oczyszczony rostbef ułożyć w misce, natrzeć solę wymieszaną z pieprzem...

Rostbef pieczony

Składniki:

Rostbef pieczony

 

  • 1 kg rostbefu
  • 10 dag słoniny
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki octu

Sposób przygotowania:

Rostbef pieczony

Umyty i oczyszczony rostbef ułożyć w misce, natrzeć solę wymieszaną z pieprzem, polać wrzącym octem i pozostawić na 1 godz. pod przykryciem. Słoninę pokrajać w słupki i naszpikować nią mięso. Upiec je następnie w piekarniku na rożnie lub na grillu (ok. 1 godz.). Rostbef pieczony można podawać na gorąco lub na zimno.