kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Rostbef z ziemniaczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

6 porcji dobrej wyżerki. Potrzeba więcej powodów aby przyrządzić? :)

Rostbef z ziemniaczkami

Składniki:

Rostbef z ziemniaczkami

 

Sposób przygotowania:

Rostbef z ziemniaczkami
Mięso nacieramy solą i pieprzem. Polewamy blachę olejem, kładziemy na niej mięso i pieczemy 40 minut w temperaturze 250*C. Ziemniaki smażymy na maśle 20 minut, doprawiamy. Kroimy w kostkę marchew, por i cebulę. wrzucamy je na 5 minut do osolonego wrzątku. Doprawiamy śmietanę solą, pieprzem i oregano. Dodajemy chrzan i warzywa. Podajemy mięso pokrojone w plastry, obłożone ziemniaczkami z sosem. Smacznego!

Tagi:

ziemniaki