Sposób przygotowania:
Rosyjskie Pluszki - buleczki z cynamonem
Wszystkie suche skladniki wsypujemy do miski i dokladnie mieszamy. Dodajemy mleko, maslo i majonez, dokladnie wyrabiamy ciasto (przez 5-10 minut), az bedzie gladkie i elastyczne. Przykrywamy sciereczka i odstawiamy w cieple miejsce, na okolo 2 godziny, do wyrosniecia. Gdy ciasto podwoi swoja objetosc, jeszcze raz wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 10 minut. Stolnice posypujemy maka. Od kuli ciasta, odrywamy niewielkie kawalki (wielkosci malej piastki) i rozwalkowujemy cienko na ksztalt, przypominajacy prostokat. Maslo roztapiamy, i pedzelkiem smarujemy nim powstaly placek. Posypujemy cukrem i cynamonem i ciasno zwijamy w rulonik. Rulonik przekrajamy wzdluz nozem poprzez srodek, zostawiajac nieprzeciete 2cm z kazdego konca. Koncówki przelozyc do srodka, przez dziurke i dobrze zlaczyc ciasto, tworzac okragla buleczke. Odtawic buleczki w cieple miejsce do wyroscnieta, na ok 25 minut. Buleczki ukladamy na papierze do pieczenia, zachwujac kilkucentymetrowe odstepy, smarujemy rozklóconym bialkiem i wkladamy do nagrzanego, skropionego woda piekarnika. Pieczemy przez 20-25 minut w 190-200 stopniach, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do ostygniecia.
wedith1
Natala1210
eli_555
iwi69
Jojo
luna
Saja