Sposób przygotowania:
Roszponka z dodatkamiETAP 1:
 
Roszponkę przebieramy A następnie myjemy. Osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Wkładamy do miski.
ETAP 2:
 
Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, ja miałam tylko w plasterkach dlatego pokroiłam w kosteczkę. 
Obie formy rozdrabniania będą dobre. Suszone pomidory kroimy w paseczki A oliwki w plasterki. Dodajemy do sałaty.
ETAP 3:
 
Do pojemnika wlewamy olej i ocet, mieszamy z miodem i solą oraz dobrany i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wlewamy do miski i mieszamy z składnikami.
ETAP 4:
 
Słonecznik wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię i prażymy chwilę. Posypujemy wierzch sałaty.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
