Sposób przygotowania:
Rozeta truskawkowa wg edytaha
Przygotować rozczyn drożdżowy. Mleko wymieszać z drożdżami i łyżką cukru, następnie dodać mąkę, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z cukrem waniliowym, pozostałym cukrem, rozpuszczonym ostudzonym masłem i wyrośniętym rozczynem. Ciasto dokładnie wyrobić. Przełożyć do miski podsypanej mąką, przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi objętość. Ciasto podzielić na 7 równych kawałków( ładnie ułożą się w tortownicy). Każdy z kawałków rozwałkować na prostokąt i smarować dżemem. Złożyć na pół i zwijać w rulony. Formę do pieczenia posmarować miękkim tłuszczem i układać w niej rulony. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec ok 40 minut. Wierzch upieczonego ciasta można posypać cukrem pudrem. Smacznego:)
![Rozeta truskawkowa wg edytaha Rozeta truskawkowa wg edytaha](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rozeta-truskawkowa-wg-edytaha-107982.jpg)
![Rozeta truskawkowa wg edytaha Rozeta truskawkowa wg edytaha](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rozeta-truskawkowa-wg-edytaha-107983.jpg)
![Rozeta truskawkowa wg edytaha Rozeta truskawkowa wg edytaha](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rozeta-truskawkowa-wg-edytaha-107984.jpg)