Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Rozetka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli jesteś smakoszem pizzy ten przepis jest dla Ciebie!

Rozetka

Składniki:

Rozetka

 

  • Składniki nadzienia :
  • 30 dkg. mięsa mielonego
  • 1 białko
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 15 dkg. żółtego sera,pokrojonego w kostkę
  • do smaku : sól,pieprz,słodka papryka,majeranek

 

  • Składniki ciasta :
  • 15 dkg. białego śmietankowego sera
  • 6 łyżek oleju
  • 6 łyżek mleka
  • 2 niepełne szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 proszek do pieczenia {mały}

 

Sposób przygotowania:

Rozetka
Przygotowanie : Farsz - wymieszać wszystkie składniki. Ciasto - wyrobić ser z olejem,mlekiem i solą. Dodać 1 szklankę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wyrobić. Dodać drugą szklankę mąki, wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować na prostokąt 50 x 27 cm. Nałożyć farsz i zwinąć w roladę, następnie pokroić na 8 części. Tortownicę wysmarować margaryną. Postawić kawałki ciasta {pionowo} w okrąg. Posmarować żółtkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka. Piec ok. 55 minut w piekarniku nagrzanym na ok. 150-180 stopni. Podawać z ketchupem.