monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Rozgrzane jabłka z lodami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jabłka na ciepło, pełne cynamonowego i karmelowego aromatu z delikatną nutą rozmarynu podane z lodami waniliowymi.

Rozgrzane jabłka z lodami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rozgrzane jabłka z lodami.

 

  • 3 twarde, kwaśne jabłka
  • 3 łyżeczki cukru
  • rozmaryn
  • cynamon
  • 1 gałka lodów waniliowych lub śmietankowych

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzane jabłka z lodami.
Jabłka należy obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wsypać trzy łyżeczki cukru i mieszać aż cukier zacznie się rozpuszczać. Gdy powstanie jednolity karmel na patelnię należy wsypać pokrojone jabłka. Dodać szczyptę cynamonu i świeży rozmaryn. Wszystko należy mieszać aż jabłka zrobią się cieple i karmel się dokładnie rozpuści. Jabłka należy podawać na ciepło z gałką lodów waniliowych lub śmietankowych. Smacznego!
Rozgrzane jabłka z lodami.
Podstawowym składnikiem są jabłka: najlepsze są twarde i kwaśne.
Rozgrzane jabłka z lodami.
Na patelni rozgrzewamy cukier, aby powstał jednolity karmel.
Rozgrzane jabłka z lodami.
Do jabłek dodajemy aromatyczne przyptawy: cynamon i rozmaryn.