Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami
Mięso kroimy w kostkę, czosnek po obraniu kroimy w cieniutkie plasterki, a cebulę po obraniu kroimy w kostkę. Mieszamy mięso z czosnkiem, cebulą, olejem, przyprawą do indyka i słodką papryką. Odstawiamy na pół godziny, a następnie całość przekładamy do garnka z grubym dnem i podsmażamy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy mus z pieczonej dyni (dynię ze skórką, ale bez pestek i gąbczastej części pieczemy w 180 stopniach do momentu aż dynia będzie miękka, a następnie oddzielamy miąższ od skórki i miksujemy blenderem), obrane i pokrojone na plasterki pieczarki. Smażymy kilka minut i dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę (po usunięciu gniazd nasiennych). Całość smażymy przez kilka minut, a następnie zalewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy przez 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili i podajemy z pieczywem.