Sposób przygotowania:
Moja zupa gulaszowa
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić kawałki mięsa. Podsmażyć. W między czasie pokroić cebule w małą kostkę. Dodać ją do garnka i smażyć dalej. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do garnka i ciągle razem smażyć. Obrane ząbki zetrzeć na drobnych oczkach a następnie rozetrzeć z łyżeczką soli. Dodać do garnka. Papryczkę chili pokroić drobno i dać do garnka. Wlać 3 litry wody i zagotować. Obrane ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Dodać do wrzącego wywaru. Gotować aż ziemniaki będę miękkie. Do miseczki wlać około 3 chochle wywaru i dodać mąkę oraz koncentrat, wymieszać. Dodać do zupy i ponownie zagotować i gotowe. Smacznego!
gosia56
edytaha
monikaT83
Edytka zapraszam:) nie udało się do Poznania to może na Zagłębie zajrzysz:))
marietta
edytaha
Kto wie Monisiu? Może :)