Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa 6
Mięso opłukujemy , kroimy w kostkę , dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. W garnku rozgrzewamy tłuszcz , dodajemy mięso i smażymy przez 5 minut, mieszając.Papryczkę chilli opłukujemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Następnie do garnka dodajemy wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę chilli , wszystko mieszamy i razem z mięsem smażymy przez następnie 5 minut. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę, sól, pieprz , mieszamy i gotujemy przez 20 minut. Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, opłukujemy i również kroimy w kostkę.Następnie do garnka wsypujemy paprykę , ziemniaki , dodajemy paprykę słodką , wszystko mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Gorącą zupę wlewamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.
marietta