MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa gulaszowa 6

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewająca zupa gulaszowa z papryczką chilli, smaczna i zdrowa .

Zupa gulaszowa 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa 6

 

  • 300g mięsa z łopatki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 3 cm papryczki chilli , czerwonej
  • kostka drobiowa z liściem laurowym
  • 2 łyżeczki papryki w proszku , słodkiej
  • 1 l wody
  • 2 ziemniaki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa 6
Mięso opłukujemy , kroimy w kostkę , dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. W garnku rozgrzewamy tłuszcz , dodajemy mięso i smażymy przez 5 minut, mieszając.Papryczkę chilli opłukujemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Następnie do garnka dodajemy wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę chilli , wszystko mieszamy i razem z mięsem smażymy przez następnie 5 minut. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę, sól, pieprz , mieszamy i gotujemy przez 20 minut. Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, opłukujemy i również kroimy w kostkę.Następnie do garnka wsypujemy paprykę , ziemniaki , dodajemy paprykę słodką , wszystko mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Gorącą zupę wlewamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.
Zupa gulaszowa 6
Do przygotowania zupy potrzbne jest mięso, papryka, cebula,chilli,ziemniak.
Zupa gulaszowa 6
Pokrojone mieso w kostkę posypujemy mąką i mieszamy.
Zupa gulaszowa 6
Mięso smazymy na oleju a potem dodajemy cebulę i chilli.
Zupa gulaszowa 6
Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę , wsypujemy do zupy i razem gotujemy przez 10 minut.