Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa z brukselką
Zaczynamy od przygotowania wywaru:umyte pałki zalewamy w większym garnku i gotujemy na małym ogniu około 30 min. Następnie dodajemy obraną włoszczyznę oraz ziarna pieprzu i gotujemy kolejne 25 minut na małym ogniu. Na patelni na rozgrzanej oliwie zeszklić przez 3 min drobno posiekaną cebulkę, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz posiekanego pora. Marchew obieramy i kroimy w plastry i dodajemy na patelnię. Dusimy warzywa do miękkości (można w trakcie doprawić vegetą). Po upływie 25 min od dodania włoszczyzny do garnka wrzucamy makaron i brukselkę pokrojoną na połowki ( odcinamy twarde końcówki). Wszystko gotujemy do miękkości. Pod sam koniec dodajemy zawartość patelni. Na koniec doprawiamy vegetą, przyprawą Kamis, solą, pieprzem, natką oraz zabielamy śmietaną. Smacznego :)