ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Rozgrzewająca zupa z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo sycąca zupa z brukselką

Rozgrzewająca zupa z brukselką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rozgrzewająca zupa z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzewająca zupa z brukselką
Zaczynamy od przygotowania wywaru:umyte pałki zalewamy w większym garnku i gotujemy na małym ogniu około 30 min. Następnie dodajemy obraną włoszczyznę oraz ziarna pieprzu i gotujemy kolejne 25 minut na małym ogniu. Na patelni na rozgrzanej oliwie zeszklić przez 3 min drobno posiekaną cebulkę, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz posiekanego pora. Marchew obieramy i kroimy w plastry i dodajemy na patelnię. Dusimy warzywa do miękkości (można w trakcie doprawić vegetą). Po upływie 25 min od dodania włoszczyzny do garnka wrzucamy makaron i brukselkę pokrojoną na połowki ( odcinamy twarde końcówki). Wszystko gotujemy do miękkości. Pod sam koniec dodajemy zawartość patelni. Na koniec doprawiamy vegetą, przyprawą Kamis, solą, pieprzem, natką oraz zabielamy śmietaną. Smacznego :)
Rozgrzewająca zupa z brukselką
zaczynamy od przygotowania aromatycznego wywaru
Rozgrzewająca zupa z brukselką
brukselkę myjemy i kroimy na połówki
Rozgrzewająca zupa z brukselką
na patelni podduszamy pozostałe warzywa i dodatki
Rozgrzewająca zupa z brukselką
na koniec dodajemy makaron i brukselkę