Sposób przygotowania:
Rozgrzewające klopsiki
Pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i wrzucić na rozgrzany olej do garnka lub na głęboką patelnię. Smażyć to aż lekko zmiękną od czasu do czasu mieszając. Potem dodać do tych warzyw pastę curry i wszystko wymieszać. Wyłączyć ogień i zakryć naczynie pokrywką.
Razem z cebulą i czosnkiem na drobnym sitku zmielić mięso. Potem przełożyć to do miski, wbić jajka, dodać wodę, bułkę tartą i przyprawy do smaku i wyrobić masę.
W garnku zagotować rosół, a mięsa formować małe kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego i wrzucać je na rosół. Gotować kilka minut.
Gdy klopsiki będą ugotowane wyłożyć je łyżką cedzakową do podsmażonej papryki, wlać rosół i dodać potem koncentrat oraz resztę przypraw.
Wszystko gotować przez kilka minut i na koniec zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Zagotować i w miarę potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
Klopsiki podawać z makaronem lub ryżem.
Razem z cebulą i czosnkiem na drobnym sitku zmielić mięso. Potem przełożyć to do miski, wbić jajka, dodać wodę, bułkę tartą i przyprawy do smaku i wyrobić masę.
W garnku zagotować rosół, a mięsa formować małe kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego i wrzucać je na rosół. Gotować kilka minut.
Gdy klopsiki będą ugotowane wyłożyć je łyżką cedzakową do podsmażonej papryki, wlać rosół i dodać potem koncentrat oraz resztę przypraw.
Wszystko gotować przez kilka minut i na koniec zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Zagotować i w miarę potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
Klopsiki podawać z makaronem lub ryżem.